Monday, July 27, 2009

Project Starts

En retrobar-me amb en Suji (el director del Kerala Kathakali Centre) i abrassar-nos, ja em va transmetre que les coses anirien be. Va ser una intuicio que es veu reforsada en com es desenvolupen les coses. Diumenge vam veure la primera representacio de Kathakali (Bheema i la mort del dimoni Baka), em vaig retrobar amb gran il.lusio amb en Gopi-asham, el meu mestre i que ens donara classes a tots. Tots van quedar forsa imprssionats per la forsa escenica d'aquest teatre tan ancestral. Ahir vam poder rebre una master-class de vestuari i maquillatge on vam tenir un primer contacte amb els vestits i complements (d'una ornamentacio exagerada) que utilitzen per a cada personatge i amb els secrets d'un maquillatge que gairebe no ha canviat en els ultims 300 anys. Dema comencem les classes i a part del Kathakali, tindrem llisons de veu, una classe especifica de caracteritzacio i l'opcio de fer alguna estona de ioga i percussio.



En el proper post relatare com vam viure la funcio de Kathakali d'ahir (la mort de Kichaka) des d'un privilegiadissim backstage.


I el que encara es millor, es que en Suji ens ha convidat a anar a una vetllada de Kathakali (tota la nit) en un temple proper a Ernakulam on podrem disfrutar de grans mestres del teatre classic.


I encara millor es presenten les coses quan ens trobem per casualitat una noia india a la platja que treballa en el Kerala Folklore Museum (edifici acabat d'inagurar) i que ens prepararan una funcio de Theyyam per al dia 5 d'agost.


Aixi que tenim un gran planning per davant i les possibilitats d'absorcio cultural es multipliquen. Aixo es perfecte.


No comments: